Το “Ενθύμιον” είναι ένας μικρός, ζεστός και φιλόξενος χώρος, φτιαγμένος με πολλή αγάπη, που στεγάζεται σ’ ένα παλιό νεοκλασσικό σπίτι. Από το 1995 που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα, φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ποιότητα στο πιάτο και τη μουσική.
Από τις πρώτες χειμωνιάτικες βραδιές ως το τέλος της άνοιξης, σας συντροφεύουν σχεδόν καθημερινά οι μελωδίες του πιάνου, της κιθάρας, του σαξόφωνου… Στις μουσικές μας παραστάσεις εμφανίζονται αξιόλογοι και σημαντικοί καλλιτέχνες που σας αφήνουν μια ξεχωριστή ανάμνηση από το “Ενθύμιον”.
Στο “Ενθύμιον” μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ζεστά και κρύα ορεκτικά, ολόφρεσκες σαλάτες, γευστικά πιάτα, κρέπες και γλυκά.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι ξεχωριστό, σας προτείνουμε τις κρέπες που μας χαρακτηρίζουν από το ξεκίνημα μας, με γευστικούς συνδυασμούς και gourmet αρώματα και πινελιές…
Η αίθουσα που γίνονται οι μουσικές παραστάσεις είναι χωρητικότητας 40 περίπου ατόμων. Εκτός αυτού, του κυρίως χώρου, υπάρχει ένας άλλος όμορφος χώρος πιο απομακρυσμένος από τη μουσική, όπου μπορείτε να καθίσετε. Ο χώρος αυτός προσφέρεται και για prive δείπνο 15 έως 20 ατόμων.
Τις καλοκαιρινές βραδιές έχουμε τραπέζια στη βεράντα και τον κήπο, όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας σ’ ένα δροσερό περιβάλλον με διακριτική μουσική. Ξεχωρίζουν τα απολαυστικά πλατό με τυριά , αλλαντικά, λουκάνικα .
Το “Ενθύμιον” προσφέρεται για δεξιώσεις καθιστού φαγητού η όρθιου μπουφέ κατόπιν συνεννόησης.
Ο Chef του Ενθύμιον
Σεφ του εστιατορίου είναι από το 2016 ο Αννίβας Πιτυλάκης.
Έχοντας αποσπάσει το Grand Diplôme Mαγειρικής και Zαχαροπλαστικής στην διεθνούς φήμης Σχολή «Le Cordon Bleu- Paris», εργάστηκε σε εστιατόρια στο Παρίσι, στην Γαλλική Ριβιέρα και στην Ibiza.
Οι πολυποίκιλες συνεργασίες και εμπειρίες των ταξιδιών του αποτυπώνονται στην τεχνοτροπία του, χαρίζοντας σε κάθε πιάτο έναν απολαυστικά ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Το αποτέλεσμα; Μια κουζίνα άκρως εφευρετική, αλλά και κλασική, αρώματα που σας παρασύρουν σε ένα γευστικό ταξίδι από τα πλακόστρωτα της Μονμάρτης στα στενά των Αθηνών.

